Blog

De ce sunt bratarile tennis atat de populare

ce este atat de special la bratarile tennis

O bijuterie atemporală. Strălucește și se înfășoară în jurul încheieturii, ca o panglică de lumină orbitoare. Poate fi o brățară tennis cu diamante sau cu critale de zirconiu natural. Deși nu reprezintă un tip nou de bijuterie, brătările tennis vor fi întotdeauna de actualitate, în trend. Am putea spune că o brățara tennis cu diamante spre exemplu, este clasică: poate fi purtată atât de fete tinere, cât și de doamne mai în vârstă. O brățară tennis poate fi purtată ocazional în timpul zilei, dar poate fi și accesoriul potrivit pentru o rochie formală de seară. Cu alte cuvinte, nu există loc în care o brățară tennis să nu poată fi purtată sau ținută cu care să nu se asorteze.

Stilul bijuteriei: atemporal

Designul său superb face ca brățara tennis cu zirconiu sau cu diamante strălucitoare să fie adorată din toate timpurile printre atât de mulți colecționari de bijuterii. Este iubită pentru efectul de lumină orbitoare pe care îl creează, precum și de frumusețea ei atemporală. Dar poate te-ai întrebat uneori care este povestea din spatele numelui brățării tennis. Mai jos poți citi despre istoria din spatele acestei brățări strălucitoare cu diamante deosebit de frumoase și de ce a devenit una dintre cele mai emblematice piese de azi.

Ne place să credem că cutia de bijuterii a fiecărei femei conține anumite bijuterii de bază, care o pot duce de la birou la o petrecere selectă. Acestea sunt bijuteriile esențiale din care îți accesorizezi o ținută frumoasă de bijuterii în timp. Brățările tennis cu diamante sau cele cu cristale de zirconiu natural aparțin acestui grup.

La momentul în care brățarile tennis și-au câștigat numele special, acestea erau numite brățări cu linie de diamant (diamond line) pentru simplitatea designului lor. În timp ce multe dintre primele așa-numite brățări diamond line erau confecționate cu diamante pătrate (princess cut) montate în verigi simetrice, ele ar fi putut fi confecționate și cu diamante clasice, tăiate rotund.

Numele „brățară tennis” provine din US Open din 1987 când jucătoarea profesionistă de tenis, Chris Evert, și-a pierdut brățara cu diamante în timpul unui meci. Când brățara ei cu diamante i-a căzut în mod neașteptat de pe încheietura mâinii, a fost auzită spunând „Mi-am scăpat brățara de tennis”. Arbitrul i-a dat timp să-și găsească și să-și pună brățara înapoi, în timp ce spectatorii și telespectatorii au urmărit căutarea. De atunci, brățările diamond line au fost numite brățări tennis. Atenția acordată de acest moment iconic în istoria sportului (și a bijuteriilor) a însemnat că aceste brățări au primit, de asemenea, un impuls extraordinar de popularitate din cauza incidentului. Fete tinere și doamne de pretutindeni au fost văzute purtând „brățara tennis” în stil Chris Evert.

Cine poartă o brățară tennis?

Cu istoria sa din lumea sportului, ai putea spune că această brățară minunată cu diamante este accesoriul ideal pentru orice femeie sportivă sau pentru orice persoană activă. Există mai multe detalii despre brățară care o cataloghează ca accesoriu elegant. Modul în care este fabricată brățara cu diamante contribuie la flexibilitatea acesteia. Fiecare „stație” (sau zonă în care este fixat diamantul) este legată de următoarea, așa că există o mare flexibilitate în brățară. De asemenea, bijuteria este destul de ușoară și aceasta a fost o caracteristică făcută intenționat. Nu vrei să ai o bijuterie grea pe încheietura mâinii, care ar putea fi deranjantă. Diamantele sunt special „înserate jos”, astfel încât nu sunt doar confortabil de purtat, ci au mai puține șanse de a fi lovite sau deteriorate. Pentru oricine care trăiește astăzi un stil de viață activ, dar dorește să aibă bijuteriile preferate atunci când iese din casă, brățara tennis oferă opțiunea perfectă.

Când cumperi o brățară tennis de calitate, asigură-te că cumperi una cu închidere de siguranță. Aceasta este o a doua închidere față de cea principală și oferă acel strat suplimentar de protecție împotriva pierderii accidentale. În acest fel, nu vei repeta ceea ce s-a întâmplat cu Chriss Evert pe terenul de tenis. Toate bijuteriile fine ar trebui să fie prevăzute cu cleme de siguranță care reprezintă o a doua modalitate de a te proteja împotriva pierderii sau deteriorării.

Întreținerea bijuteriei. Păstrează întotdeauna curată brățara tennis cu diamante sau cristale de zirconiu natural

Brățara poate fi inspectată anual pentru a te asigura că diamantele sau cristalele din zirconiu natural sunt fixate corect în locul lor. Cere să ți se curețe profesional brățara, pentru a-i oferi o viață cât mai lungă. Aceste bijuterii, dacă sunt întreținute corect, pot avea o durată de viață foarte mare.

Scoateți întotdeauna brățara înainte de a dormi (bijuteriile se pot rupe în timpul somnului, în special brățările și colierele fine) și evitați expunerea bijuteriei la soare timp îndelungat. Nu este recomandat să porți bijuteriile la plajă, mai ales că după plajă urmează o baie în mare, iar contactul cu apa mării poate deteriora bijuteriile.